Hazine nakit dengesi Ağustos'ta 194,6 milyar TL açık verdi
Temmuz ayında 136,5 milyar lira açık veren nakit dengesi Ağustos ayında da 194,6 milyar lira açık verdi. Sekiz aylık açık 1,33 trilyon lira oldu. (Haberin devamı için tıklayın...)
"Nakit mi, kredi kartı mı?" tartışması: Kartla ödemede fiyat farkı yasal mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödemeyi elden isteyen işletmeleri uyardı. Vatandaşları da bu durumu şikayet etmeye davet etti. Uzmanlar ise, esnafların kredi kartıyla yapılan ödemeyi kabul etmek zorunda olduğunu söylüyor. TÜKONFED (Tüketici Konfederasyonu) Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat İdris Yılmaz, NTV yayınında konuya ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. (Haberin devamı için tıklayın...)
Kredi kartından nakit çekemeyenin yeni adresi! 1 yılda çığ gibi büyüdü
Geçmiş dönemde karttan nakit avans kullanımını sınırlandırmak adına nakit çekimi ve taksit sayılarına sınırlama getirilmişti. Kredi kartından nakit kullanamayan vatandaşlar farklı yöntemlere başvurdu. (Haberin devamı için tıklayın...)
40.000 TL nakit destek! TC kimlikle giden alacak
Vatandaşlara gece yarısı müjdesi geldi. 40 bin TL nakit desteği başvuruları başladı. (Haberin devamı için tıklayın...)
Nakit paraya ihtiyacı olanı sevindirecek gelişme! İhtiyaç kredisinde faizler bu seviyeye düştü
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 29 Ağustos haftasında ihtiyaç kredisi faiz oranları düştü. İhtiyaç kredisi faizleri, 7 hafta içinde 5,7 puan azalarak yüzde 77,9'dan yüzde 72,2'ye geriledi. Finansman ihtiyacı duyan vatandaşlar kredi fırsatlarını araştırmaya devam ederken, bankaların faiz oranları yakından izleniyor. Örneğin, 12 ay vadeli 200 bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksit ödemeleri bazı bankalarda yaklaşık 22 bin TL civarında seyrediyor. Peki, 12 ay vadeli 200 bin TL kredi için faiz oranı ve toplam geri ödeme ne kadar oldu? (Haberin devamı için tıklayın...)
Karttan nakit avans çekemeyenin adresi artı para
Kredi kartından nakit avans çekimine getirilen sınırlamaların ardından, ilk kez artı para yani kredili mevduat hesabını (KMH) kullananların sayısı arttı. Otomatik fatura, kira ve taksit gibi ödemelerde başvurulan artı paranın maliyeti de bir hayli yüksek. İşte artı para hesabı olan 29.5 milyon tüketicinin bilmesi gereken ayrıntılar... (Haberin devamı için tıklayın...)